Till 2020 lanserar Husqvarna sin dyraste elcykel någonsin och kommer med två nya robusta modeller för pendlaren och vardagscyklisten.

Husqvarnas produktchef Kai Schultz går igenom nyheterna till 2020:

Husqvarna återuppstod som cykelmärke 2017 då det tyska cykelföretaget Pexco GmbH fick rättigheterna att låna det anrika namnet. Vid premiären så presenterades rätt så intetsägande modeller men till 2019 så gjordes designspråket om helt. Pexco vill nu att cyklarna ska förknippas mer med märkets tuffa motorcyklar än med Husqvarnas övriga sortiment av motorsågar och hushållsprodukter.

Det mest utmärkande i den nya designen är att Husqvarna väljer att montera motorn helt öppet och exponerat, vilket den just är på motorcyklar, medan de flesta andra elcykeltillverkare mer eller mindre försöker dölja att det rör sig om en elcykel.

Till 2020 gör Husqvarna kopplingen till motorcyklar ännu tydligare genom en ny modell som lånar mycket av utseende från Husqvarnas streetmotorcykel Svartpilen 701. Den helsvarta modellen finns både som enduro (Hard Cross HCX) och stigcykel (Mountain Cross MCX) med 180 respektive 150 millimeter slaglängd. Båda modellerna bygger på samma aluminiumram som finns som standard i respektive modellserie.

Husqvarna HCX 2020HCX och MCX utrustas med en hel del high-end-komponenter som SRAMs trådlösa växelsystem AXS och Bike Ahead-hjul i kolfiber. Motorsystemet kommer som alltid hos Husqvarna från Shimano och består av Steps E8000 med ett integrerat Simplo-batteri på 630 Wh.

Priset ligger på 129 990 kr vilket gör modellerna till de dyraste serietillverkade tvåhjulingarna från Husqvarna genom tiderna och är drygt 30 000 kronor dyrare än MC-förlagan Svartpilen 701 de bygger på.

I övriga MTB-sortimentet, som fick en ordentlig uppdatering till 2019, sker inte så mycket till 2020 förutom nya färger och uppdaterade komponentspecifikationer.

Två nya robusta vardagscyklar

De tuffa och MC-inspirerade MTB-modellerna till trots så ligger den största delen av Husqvarnas försäljning hos mer normala elcyklar för pendling och vardagstransporter. Till 2020 kommer nya modeller som är lite mer robusta i sin framtoning för att klara av klimatet i den allt hårdare trafikdjungeln.

Gran Urban är en stadscykel som har utrustats med en gaffel med 75 millimeter slaglängd och rullar på 27,5-hjul med 2,4-tum breda däck. Ramen i aluminium har ett djupt insteg som ska göra det enkelt att kliva av och av cykeln. Motorn sitter öppet monterat och är Shimano Steps E6100 med ett integrerat batteri på 504 Wh.

Husqvarna Gran Urban GU4Gran Urban finns i tre olika utrustningsversioner där toppmodellen har elektriska Di2-växlar. Priserna ligger mellan 40 990 till 46 990 kronor.

Nya Cross Tourer FS är en heldämpad modell som lånar utseende och teknik från MTB-modellerna men som utrustats med praktiska detaljer som skärmar och pakethållare. Modellen kan liknas med en SUV för cyklar som rullar bekvämt över gatkanter och ojämn asfalt på väg till och från arbetet men som dessutom kan användas för utflykter längs grusvägar och enklare skogsstigar på helgerna.

Husqvarna Cross Tourer CT5 FSRamen i aluminium har en slaglängd på 100 millimeter fram och bak. Hjulen är 27,5-tum som utrustats med grovmönstrade 2,25-däck. Att Cross Tourer FS är tänkt att användas i terräng visar den standardmonterade höj- och sänkbara sadelstolpen vars funktion gör det enklare att komma längre bak på cykeln i branta utförsbackar.

Husqvarna Cross Tourer CT5 FSCross tourer kommer i två olika utrustningsversioner. Toppmodellen CT6 FS har Steps E8000-motor och 630 Wh batteri. Priset är 59 990 kronor.

Den enklare CT 5 FS (bilden ovan) har Steps E7000-motor och 504 Wh batteri. Priset är 49 990 kronor.

Husqvarna 2019/2020 video

På Svenska Cykelmässan tidigare i år gick Christian på den svenska Husqvarna-generalagenten Pro E-Bike genom tankarna kring den nya designen:

Mer information om de nya 2020-modellerna finns hos Husqvarna och svenska Pro E-Bike